Simion Cernica

Simion Cernica (n. București), trăiește și lucrează în Los Angeles din 2011.

Simion și-a început cariera axat pe medii ca fotografia, pictura, arta video/ moving images, instalația de artă, performance. De-a lungul anilor a ajuns sa lucreaze cu o varietate largă de medii, alese dupa posibilitate de a-și exprima poziția conceptuală și explorarea formală. În prezent, pe lângă toate aceste direcții, a revenit si la o practică de studio bazată in principal pe pictură.
Subversiunea și exercițiul limbajului, sunt practici preferate de investigație filozofică, estetică și rezistență critică, practici dezvoltare explorând energiile socio-politice și culturale actuale.
Punând la îndoială perspectivele culturale acceptate, mainstream, el își propune să conteste critic modul în care percepem realitatea, istoria culturală și modul în care ne promovăm umanitatea noastră precară. Arta sa păstrează o direcție de tip „Arte Povera” propunând actualizări speculative și posibilități de avangardă in contexte actuale.

Untitled (BUC Matrix Chemical Sunset #1), 2023, acrilic și vopsea spray pe pânză, 160 x 130 cm.
Untitled (Fly over the Sea of Cables), 2021, ulei și acrilic pe pânză, 126 x 106 cm.
20th Century Smart Tablet (X1), 2022, acrilic și creion pe clipboard, tastatură Apple pentru iPad 1, 2 and 3rd gen., cablu USB.

EXPOZITII
Unplugged Cave